Osallistu kansalaisena ilmastopolitiikkaan suosimalla käytettyä

Vuonna 2015 voimaan astunut kansallinen ilmastolaki on toiminut julkaisustaan lähtien ohjenuorana Suomen politiikassa ja ilmastotavoitteiden seurannassa. Ilmastolain päämääränä on vähentää Suomessa tuotettuja kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 80 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, kun vertailukohteena käytetään vuotta 1990. Lisäksi Sanna Marinin johtama nykyinen hallitus on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee hiilineutraali valtio vuoteen 2035 mennessä ja hiilinegatiivinen valtio pian tämän jälkeen.

Mitä me voimme tehdä kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi?

Tavoitteet koskevat eniten energiataloutta, maataloutta, liikennettä, jätteiden käsittelyä sekä teollisuutta, joiden tuottamat kasvihuonepäästöt ovat luonnollisesti kaikkein suurimmat. Vaikka ilmastopolitiikka on luotu nimenomaan suuria päämääriä varten, jokaisen kansalaisen tulisi osallistua tähän tehtävään omien mahdollisuuksiensa puitteissa.

Vaikka ilmastopolitiikka vaikuttaa suoralla tavalla jokaisen suomalaisen arkeen, voimme tämän lisäksi tehdä monia pieniä muutoksia arjessamme, joiden avulla voimme vähentää oma-aloitteisesti kotitaloutemme tuottamia kasvihuonepäästöjä ja hiilijalanjälkeä. Monet tietävät jo, että lisäämällä esimerkiksi yhden kasvisruokapäivän viikossa voimme säästää lihatuotannon aiheuttamissa kasvihuonepäästöissä merkittävällä tavalla. Kasvisruokapäivät ovatkin jo osa monen peruskoulun arkea.

Toinen tapa vähentää omaa hiilijalanjälkeä on suosia julkista liikennettä, pyöräilyä ja kävelemistä. Vaikka pienemmillä paikkakunnilla julkista liikennettä ei välttämättä ole ollenkaan, monet ovat jo valinneet pyörän jalkojensa alle tai vähintäänkin pyrkivät hoitamaan kaikki päivän asiat samalla autoreissulla.

Kolmas toimiva tapa osallistua omilla valinnoilla Suomen ilmastopolitiikkaan on suosia kierrätystä ja käytettyjen tuotteiden ostamista. Esimerkiksi pikamuodin aiheuttamat kasvihuonepäästöt ovat yksi suurimmista huolenaiheista, jotka ovat nousseet esille viimeaikaisissa ilmastokeskusteluissa.

Toinen suuri päästöjen aiheuttaja ovat elektroniikkalaitteet, joiden valmistamiseen käytetään valtava määrä luonnonvaroja ja energiaa. Huolestuttavinta tässä on lisäksi se, että nykyisen kulutuskulttuurin johdattelemana kuluttajat vaihtavat puhelimia, tabletteja ja tietokoneita uusiin aivan liian usein. Tällä tapaa elektronisten laitteiden käyttöikä lyhenee, mikä puolestaan vaikuttaa merkittävällä tavalla myös tuotannon aiheuttamiin kasvihuonepäästöihin.

Käytetyn iPadin ostaminen verkossa on turvallista

Käytetyn iPad 5 -tabletin ostaminen netistä voi kuulostaa riskialttiilta, sillä miten voimme tietää, kuka tablettia myy ja missä kunnossa laite todellisuudessa on? Usein emme voi esimerkiksi nähdä päältä päin, missä kunnossa laite todellisuudessa on emmekä tiedä, mitä vikoja siinä on aikaisemmin esiintynyt.

Käytetyn iPadin ostaminen voi kuitenkin olla kannattavaa ja ennen kaikkea turvallista, kunhan ostat sen suoraan luotettavalta käytettyjen Apple-laitteiden jälleenmyyjältä. Pohjoismainen mResellin verkkokauppa on esimerkiksi erikoistunut vastaanottamaan käytettyjä Applen laitteita, jotka yhtiö sitten myy eteenpäin huomattavasti edullisempaan hintaan sen jälkeen, kun valtuutettu Apple-teknikko on tarkistanut laitteen toiminnot ja estetiikan.

Kun tilaat seuraavan Applen laitteesi käytettynä mResellin verkkokaupasta, osallistut toiminnallasi ja päätöksilläsi ilmastotalkoisiin ja vaikutat myös vähentävästi niihin kasvihuonepäästöihin, joita kiihtynyt elektroniikkalaitteiden tuotanto on viimeisten vuosikymmenten aikana aiheuttanut.

Käytetyn elektroniikkalaitteen tilaaminen mResellin verkkokaupasta on turvallista ja helppoa, sillä tiedät jo etukäteen, missä kunnossa laite on. Löydät verkkokaupasta sekä enemmän että vähemmän käytettyjä iPadeja ja muita laitteita, jolloin voit itse päättää, haluatko maksaa hieman enemmän uudenveroisesta tuotteesta vai säästää kukkaroa ja hankkia itsellesi edullisempi laite, joka on ollut toisen henkilön käytössä hieman pidempään.

Pelkoa siitä, että laite ei toimi odotetusti ei kuitenkaan ole, sillä sen lisäksi, että laitteiden toiminnot on testattu ennen myyntiä, saat tuotteillesi käyttöturvan, joka kattaa mahdolliset järjestelmävirheet. Tällä tapaa voit tilata turvallisin mielin seuraavan Applen laitteesi suoraan mResellin verkkokaupasta ja samalla kantaa kortesi kekoon Suomen ilmastopolitiikan tavoitteiden mukaisesti!

mts_schema